Lebih enak, cendol durian santan sawit

Lebih enak, cendol durian santan sawit - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Trending News Today ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang Lebih enak, cendol durian santan sawit, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Everything trending in social media, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Lebih enak, cendol durian santan sawit
link : Lebih enak, cendol durian santan sawit

Baca juga


Lebih enak, cendol durian santan sawit

Cendol dengan durian yang dimakan dengan santan sawit lebih enak, kata peniaganya Nor Ain Mahari. — Foto ihsan Facebook/Ramzatullaily JamianCendol dengan durian yang dimakan dengan santan sawit lebih enak, kata peniaganya Nor Ain Mahari. — Foto ihsan Facebook/Ramzatullaily JamianKUALA SELANGOR, 1 Jan — Cendol durian walau bersantan sawit tetap menggamit pengunjung ke gerai pasangan ini di Kampung Bukit Hijau di sini.

Pemiliknya Nor Ain Mahari, 28, menjual cendol buatan sendiri dengan durian jenis D101, yang diperolehi mengikut musim, lapor Sinar Harian.

“[...] kami buat kelainan dengan menggunakan santan sawit yang lebih enak dimakan dengan isi cendol yang dibuat sendiri,” katanya.

Berniaga dengan suaminya Mohd Azli Denan, 28, beliau turut menjual cendol dengan rasa ais krim Oreo dan jagung, mengikut selera pelanggan.

Cendol dengan aiskrim dan biskut Oreo menjadi pilihan pelanggan Ramzatullaily Jamian seperti dimuat di Facebooknya, Ogos lalu.Cendol dengan aiskrim dan biskut Oreo menjadi pilihan pelanggan Ramzatullaily Jamian seperti dimuat di Facebooknya, Ogos lalu.Nor Ain turut menyajikan menu lain seperti roti John special, laksa, mi kari, mi Jawa, mihun sup dan soto di gerai depan rumah keluarganya.

Semua hidangan dengan harga berbaloi, antara RM2 hingga RM16.

“Masa mula-mula niaga dulu, kami hanya ada pondok kecil dan alhamdulillah orang yang datang pun ramai sampai melimpah dan tidak cukup kerusi.

“Sehinggalah kami mampu membesarkan ruang makan,” katanya.

Gerainya di Jalan Rizab Yaakob, belakang dewan kampung itu. Ia dibuka setiap hari kecuali Jumaat antara 11.30 pagi hingga 5.30 petang. 



Sumber Lebih enak, cendol durian santan sawit


Demikianlah Artikel Lebih enak, cendol durian santan sawit

Sekianlah artikel Lebih enak, cendol durian santan sawit kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: