Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya

Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Trending News Today ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Everything trending in social media, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya
link : Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya

Baca juga


Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya



Alang-alang cuti sekolah ni, apa kata kita ajak anak-anak sama-sama buat aiskrim milo homemade di rumah. Boleh makan puas-puas, bahannya mudah saja. Yang penting, jimat! Ini resepi yang dikongsikan oleh Puan Azarimah Ismail.

RESEPI AISKRIM MILO YANG MUDAH, GEBU DAN LAZAT

BAHAN-BAHAN

1 tin susu cair*
2 sb susu pekat *
1 penutup esen vanila*
1 sb ovalette*
1 sachet Milo / 3 sudu besar



CARA-CARA

1. SATUKAN SEMUA BAHAN

Mula-mula, masukkan semua bahan ke dalam blender / mixer.

2. BLENDER

Kemudian, tekan suis blend / mixer selama lebih kurang 5 minit. Memang kena lama sikit untuk dapatkan tekstur yang gebu dan lembut.



3. MASUKKAN KE DALAM BEKAS

Seterusnya masukkan adunan tadi ke dalam tupperware plastik atau bekas aiskrim.

4. BEKUKAN SEMALAMAN

Akhir sekali, simpankan ke dalam freezer sekurang-kurangnya semalaman untuk dibekukan.

Lepas tu dah bolehlah makan ramai-ramai. Serang!!!



BOLEH OLAH IKUT CITARASA

Bahan bertanda * adalah base untuk aiskrim vanila. Boleh bubuh perasa lain yang digemari seperti serbuk koko, buah strawberi, oreo, sirap coklat, boleh tabur serbuk kacang, coklat beras apa-apalah yang anda suka. Yang suka coklat tu, boleh lebihkan serbuk Milo atau tambah serbuk koko.

Hah, senang kan buat aiskrim homemade ni. Boleh buat macam-macam perisa. Untuk mak-mak yang anak-anak dah cuti sekolah bolehlah cuba buat. Untung-untung boleh juga buat jualan. Mesti laris!

Jadi, tak payah beli lagi. Jom buat sendiri aiskrim Milo homemade ikut resepi yang mudah ni. Anak-anak mesti seronok dan teruja. Mak ayah pun boleh tumpang sama sejukkan tekak. Memang jimat dan berbaloi.



*Resepi Aiskrim Milo Homemade ini disumbangkan oleh Puan Azarimah Ismail melalui group Masak Apa Hari Ni (MAHN). Ia diterbitkan semula dengan kebenaran beliau. Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh rujuk post asal beliau di SINI. 


Kredit artikel : Sirap Limau

Sumber Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya


Demikianlah Artikel Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya

Sekianlah artikel Selepas Ini Tak Perlu Bazirkan Duit Lagi, Jimat Dan Berbaloi Serta Terjamin Kebersihannya Apabila Buat Sendiri Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: