Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang.

Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang. - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Trending News Today ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang., kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Everything trending in social media, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang.
link : Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang.

Baca juga


Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang.



Lempeng ni bukan sahaja sesuai dimakan sewaktu sarapan bahkan bila-bila masa pun boleh. Agak-agak rasa lapar je, boleh bancuh lempeng. Lagi mengenyangkan dan lebih baik dari makanan segera lain yang tinggi kandungan garam dan gulanya. Terasa nak makan lempeng esok? Nah..resipi perkongsian saudariKaseh Sery ni sangat sesuai anda cuba.



LEMPENG KAMPUNG GEBU & SEDAP

BAHAN-BAHAN:

3 senduk tepung gandum

1 biji telur

1 sudu kecil mauripan

2-3 sudu gula

Sedikit garam

2-3 cawan air (adunan tak cair & tak pekat sangat)



CARA MEMASAK:
1. Satukan semua bahan dan adun sebati. Biarkan adunan selama lebih kurang 1 jam.



2. Panaskan kuali dan oles sedikit minyak. Tuang satu senduk adunan lempeng dan masak seperti biasa.



 3. Angkat dan enak dinikmati bersama sambal tumis atau susu pekat manis.



Nota: Lempeng ini juga sedap dimakan bersama kelapa parut.

Kredit resipi & foto: Kaseh Sery




Sumber Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang.


Demikianlah Artikel Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang.

Sekianlah artikel Patutlah Viral Sehingga Dapat Lebih 20K Perkongsian Di FB, Rupanya-rupanya Inilah Cara Sebenar Bancuh Adunan Lempeng Supaya Hasilnya Gebu Dan Sedap. Sesuai Di Makan Di Waktu Pagi Juga Petang. kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: